Jurnalister billede

Lone Frank

(f. 1966) er journalist og forfatter samt ph.d. i neurobiologi uddannet i Danmark og USA. Hun skriver især om biologi, psykologi, psykiatri og etik og har modtaget en række priser, herunder Den Store Publicistpris, Søren Gyldendal Prisen, European Science Writers Award, AAAS Kavli Science Journalism Award og blev i 2020 tildelt Statens Kunstfonds hæderspris. Er desuden vært på podcasten 24 Spørgsmål til professoren, har produceret flere videnskabsserier for DR og har sammen med instruktør Pernille Rose Grønkjær lavet de prisbelønnede dokumentarfilm Genetic Me og Hunting for Hedonia. Har skrevet en række bøger, som er udkommet på flere sprog, senest bogen Størst af alt – Om kærlighedens natur.
Fuldtid. Der er langt større sandsynlighed for at udvikle alkoholisme, hvis man begynder at drikke allerede som 14-årig. Ny forskning understreger kulturens indflydelse frem for genetikkens.

Det fordrukne forår

<p>»Begynder man at drikke som 14-årig, syvdobler det sandsynligheden for at udvikle en afhængighed i forhold til at udskyde sin debut med alkohol til de 21«, siger Judith Grisel, misbrugsforsker og psykologiprofessor ved Bucknell University. Foto: Lars Nybøll, Scanpix</p> Foto: <p>»Begynder man at drikke som 14-årig, syvdobler det sandsynligheden for at udvikle en afhængighed i forhold til at udskyde sin debut med alkohol til de 21«, siger Judith Grisel, misbrugsforsker og psykologiprofessor ved Bucknell University. Foto: Lars Nybøll, Scanpix</p> Foto:
»Begynder man at drikke som 14-årig, syvdobler det sandsynligheden for at udvikle en afhængighed i forhold til at udskyde sin debut med alkohol til de 21«, siger Judith Grisel, misbrugsforsker og psykologiprofessor ved Bucknell University. Foto: Lars Nybøll, Scanpix