Jurnalister billede

Lone Frank

(f. 1966) er journalist og forfatter samt ph.d. i neurobiologi uddannet i Danmark og USA. Hun skriver især om biologi, psykologi, psykiatri og etik og har modtaget en række priser, herunder Den Store Publicistpris, Søren Gyldendal Prisen, European Science Writers Award og AAAS Kavli Science Journalism Award. Er desuden vært på radioprogrammet 24 Spørgsmål til professoren, har produceret flere videnskabsserier for DR og har sammen med instruktør Pernille Rose Grønkjær lavet den prisbelønnede dokumentarfilm Genetic Me. Hendes seneste bøger, Den femte revolution, Mit smukke genom og Lystens Pioner er udgivet på flere sprog.
24 spørgsmål til professoren. 2021 er 200-året for Dostojevskijs fødsel. I den anledning gør vi op med myten om, at hans bøger er svære at gå til.

Tillykke til Dostojevskij!

I 200-året for den russiske forfatters fødsel fortæller litteraturforsker Tine Roesen om Dostojevskijs farverige liv og smadrer myten om hans ‘vanskelige’ bøger.

Der er hæsblæsende handling, karakterer, man aldrig glemmer, samfundskritik og store eksistentielle spørgsmål til forhandling.

Og så er det vanvittigt morsomt.

Side