Breaking news: Rom har fået en fremragende moderne restaurant
Italiensk. Endelig en romersk restaurant, som bruger de fremragende råvarer til andet end kardinalretterne, men er torsk, gedeost og kalvelever en god combo?
Asiatisk. Ideen var at finde restauranter, som stakkels Erwin havde råd til at spise på, men Martin Kongstad havde ikke regnet med, at det ville afstedkomme et mindre kinesisk mirakel.
Madminder. Alle var taget væk fra København, luften stod stille ligesom dengang, og Martin Kongstad anmeldte løs for at glemme den sommer, hvor han svigtede Sofia.
Æstetisk. Design fylder nyåbnede Hotel Petra, og det lige fra de oprindelige Kay Fisker-håndtag til lamperne fra Luca Nichetto og retten med hvide asparges.
Drinks. Folkene bag Epicurus er overbevist om, at København er blevet en international storby, og bidrager med gourmetmad, avancerede cocktails og koncerter med internationale navne.
Japansk-fransk. Det bliver en god sommer i Nordhavn, endnu en ophøjet restaurant er åbnet med syleskarp mad, guddommelige råvarer, afslappet atmosfære og overkommelige priser.
Velkendt. Tennisklubben i Tisvilde har standerhejsning søndag, landliggerne kommer vrimlende, sæsonen er officielt i gang. Men er restauranterne i Nordsjælland klar?
Gammelmandsirriteret. Lyon er en overset fransk perle, og byens traditionelle restauranter blandt verdens bedste til prisen, alligevel insisterede Martin Kongstad atter på at spise michelinmad.
Mad. Alle gourmeter var henrykte, da mesterkokken Mikkel Maarbjerg gjorde comeback efter 15 år, og anmelderne skruede sig op i det røde felt. Kan maden på Vie bære hypen?
Anmeldelse. Den trestjernede slovenske restaurant Hisa Franko gæsteoptræder i Tivolis Japanske Tårn, og Martin Kongstad var opsat på ikke at sammenligne den med vores egne trestjernede. Men det gjorde han så alligevel.
Petit. Sidste år parrede Bouillon discount med det franske køkken, tilbød suppe til 19 kroner og fik så megen succes, at andre restauratører fik nøjagtigt samme idé. Martin Kongstad sammenligner tre af de nye discountrestauranter.
Ledestjerne. Gode anmeldelser giver fulde huse, men kan skabe problemer, for nogle restauranter er ikke klar til at blive løbet over ende. Martin Kongstad besøgte to stjerneanmeldte restauranter for at opleve, hvordan de håndterede presset.
Underspillet. Frederikshøj blev Jyllands bedste restaurant ved udelukkende at lytte til sig selv, og efter 13 års længsler skulle Martin Kongstad spise der igen.
Krotur. Man påtager sig et ansvar ved at drive landets bedst beliggende restauranter, og spørgsmålet er, om Fænøsund i Middelfart og Strandmøllekroen i Skodsborg kan leve op til udsigten.
Substans. Aarhus fik et engelsk brandingbureau til at kalde byen progressiv og turde ikke stå ved det, men hvordan kunne byen glemme, at den var ved at bygge landets mest ambitiøse bydel? Martin Kongstad tog væk fra rillerne i latinerkvarteret og spiste michelinfrokost på Aarhus Ø.
Balance. Restauratør Philip Skovgaard har sans for at skabe uprætentiøse og fashionable italienske restauranter. Bar Amore ligger ved den kreative klasses sidste bastion og serverer syditaliensk mad, men er stedet skarpt nok til klientellet under fashion week?
Uge 29. I de seneste 20 år har pengene hobet sig op i Tisvilde, men besynderligt nok har byen ikke haft en erklæret gourmetrestaurant, før von Edel meldte sig i efteråret.
Yderpoler. Michelinrestauranten i Fredericia lavede madkunst i stemningsforladt interiør, og Janne serverede cigaretrøget roastbeef til efterfest på Kahytten.
Format. Mesterkokken Claus Christensen har abdiceret fra restaurant Salon, og Martin Kongstad anmelder hans efterfølger og mindes 20 år med Røde Claus.
Tro. Oppe i Skodsborg findes en hvid parallelvirkelighed, og midt i denne ligger kurhotellet og alle dets floskler om velvære og selvforkælelse. Martin Kongstad tog afsted for at prøvespise maden på Brasserie Carl og finde ud af, om spabadet holdt vand.