Japansk-fransk. Det bliver en god sommer i Nordhavn, endnu en ophøjet restaurant er åbnet med syleskarp mad, guddommelige råvarer, afslappet atmosfære og overkommelige priser.

Man bliver aet over håret på ny stjernerestaurant

Alliancen mellem fransk og japansk køkken har i årevis drevet gastronomien i Paris; japanske kokke styrer både bistroer og michelinrestauranter, og ambitiøse parisiske kokke studerer japansk teknik og råvarer, men kombinationen af disse fornemme køkkener har endnu ikke manifesteret sig herhjemme. René Redzepi og Noma har dog været forbrødret med Japan i årevis, og mesterkokkene Jakob Mielcke og Bo Bech er åbenlyst inspirerede, og nu hørte jeg til min glæde, at en ny restaurant i hovedstaden definerede sig som japansk-fransk.

Akmé ligger i de lokaler, hvor enestående Sushi Anaba boede, inden de flyttede længere ud i Nordhavn, og Anabas køkkenchef Mads Battefeld har, så vidt jeg forstår, rådgivet sine to lærlinge, og de har i alle fald sat prisen ned.

mail
(f. 1963) er forfatter og journalist blandt meget andet. I en årrække vært i interview- og madprogrammet 'Bearnaise er dyrenes konge' på Radio24syv, der nu sendes på mediet Euroman. Madanmelder og skribent på Weekendavisen. Instagram: www.instagram.com/martinkongstad/