Rumpolitik. Siden 1960erne har John Logsdon undersøgt den politik og de visioner, der ligger bag udforskningen af det ydre rum. Sent i karrieren har professoren pludselig fået travlt. I det nye rumkapløb blander guldfeber, energi og egoer sig med gamle dages magtdemonstrationer.

Myldretid

<p>»Nogle missioner er stadig præget af konkurrence og magtkampe mellem nationer, ligesom i den tidlige rumalder, mens andre er ægte udforskning til gavn for hele menneskeheden. Det kan være svært at skelne,« siger Jon Logsdon, der siden 1960'erne har undersøgt de visioner, som ligger bag udforskningen af det ydre rum. Fotos: Scanpix</p> Foto: <p>»Nogle missioner er stadig præget af konkurrence og magtkampe mellem nationer, ligesom i den tidlige rumalder, mens andre er ægte udforskning til gavn for hele menneskeheden. Det kan være svært at skelne,« siger Jon Logsdon, der siden 1960'erne har undersøgt de visioner, som ligger bag udforskningen af det ydre rum. Fotos: Scanpix</p> Foto:
»Nogle missioner er stadig præget af konkurrence og magtkampe mellem nationer, ligesom i den tidlige rumalder, mens andre er ægte udforskning til gavn for hele menneskeheden. Det kan være svært at skelne,« siger Jon Logsdon, der siden 1960'erne har undersøgt de visioner, som ligger bag udforskningen af det ydre rum. Fotos: Scanpix