Jurnalister billede

Gunver Lystbæk Vestergård

(f. 1983) er cand.public. og ph.d. i videnskabsjournalistik. Gunvers store interesse er fysik, astronomi og videnskabshistorie, men hun anlægger også gerne en videnskabsvinkel på aktuelle samfundsforhold. Hun er forfatter til bogen Fjerne kloder og medforfatter til en række andre populærvidenskabelige bøger.
Giftigt. Grundvandet er truet af pesticider, siger alle de røde partier. De sidder fast i et gammelt paradigme, advarer forskere. Sprøjtegifte er fortidens problem. Nutidens er meget værre.

Det rene vand

<p>Drikkevandet er så rent, at vi praler med, at vi stort set ikke behøver at rense det. Men det er alligevel fyldt med snavs. Planter, mikroorganismer, veje, biler, huse, selv plasticflasker og mobiltelefoner drysser kemiske stoffer ned i vores vand. Arkivfoto: Peter Hove Olesen, Scanpix</p> Foto: <p>Drikkevandet er så rent, at vi praler med, at vi stort set ikke behøver at rense det. Men det er alligevel fyldt med snavs. Planter, mikroorganismer, veje, biler, huse, selv plasticflasker og mobiltelefoner drysser kemiske stoffer ned i vores vand. Arkivfoto: Peter Hove Olesen, Scanpix</p> Foto:
Drikkevandet er så rent, at vi praler med, at vi stort set ikke behøver at rense det. Men det er alligevel fyldt med snavs. Planter, mikroorganismer, veje, biler, huse, selv plasticflasker og mobiltelefoner drysser kemiske stoffer ned i vores vand. Arkivfoto: Peter Hove Olesen, Scanpix