Kulturarv. Skyld, skam og pragmatisme. Hvad man har stjålet, må man naturligvis give tilbage. Eller? En historie om Benin-skulpturernes skæbne. Og måske de vestlige museers.

Fortiden er lige her

<p>Benin-skulpturer og relieffer med dyre- og menneskefigurer i en stiliseret naturalisme. Hanen er et symbol på dronningens magt, måske har hun kunnet åbne med den imponerende nøgle til paladsets skatte. I midten poserer kolonimagten med sit rov. Et overgreb, der stadig trækker spor i dag. Fotos: Paul Schimweg, MARKK, The Trustees of the British Museum, Markus Scholz. Collage: Liv Ajse</p> Foto: <p>Benin-skulpturer og relieffer med dyre- og menneskefigurer i en stiliseret naturalisme. Hanen er et symbol på dronningens magt, måske har hun kunnet åbne med den imponerende nøgle til paladsets skatte. I midten poserer kolonimagten med sit rov. Et overgreb, der stadig trækker spor i dag. Fotos: Paul Schimweg, MARKK, The Trustees of the British Museum, Markus Scholz. Collage: Liv Ajse</p> Foto:
Benin-skulpturer og relieffer med dyre- og menneskefigurer i en stiliseret naturalisme. Hanen er et symbol på dronningens magt, måske har hun kunnet åbne med den imponerende nøgle til paladsets skatte. I midten poserer kolonimagten med sit rov. Et overgreb, der stadig trækker spor i dag. Fotos: Paul Schimweg, MARKK, The Trustees of the British Museum, Markus Scholz. Collage: Liv Ajse