Jurnalister billede

Martin Krasnik

(f. 1971) er chefredaktør. Han er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet med studier på Hebrew University og London School of Economics. Han kom til Weekendavisen som praktikant i 1995 og blev derefter korrespondent i Jerusalem og London, udlandsredaktør og dækkede USA i årene under Barack Obama. Efter afstikkere til DR2s Deadline kom han tilbage til avisen i 2016 og blev chefredaktør i januar 2017. Han har skrevet De retfærdige - en islamisk stafet, Min amerikanske drøm – på jagt efter stjernerne, Ritt og Søren - samtaler om krig og kærlighed, Pundik og Krasnik - og resten af verden og senest Fucking jøde.
Podcasten Avistid. Denne uge: Søren Pind om politikertårer. Kaare Dybvad om Socialdemokratiets pludselige kærlighed til landbruget og Hvedekorns 100-års fødselsdag.

Når statsministeren græder

Rigtige statsministre græder ikke!

Eller hvad? Hvad betyder det, at Mette Frederiksen græd over spildt mink? Hvad siger situationen om den voldsomme situation, dansk politik befinder sig i? Søren Pind forklarer, hvad ni måneder i corona-fremkaldervæsken har afsløret om politikerne.

Regeringens slappe udspil til en grøn skattereform bliver af skatteministeren forklaret med hensynet til landbruget. Men hvordan er netop socialdemokraterne blevet så håndsky over for landmændene? Har de simpelthen købt landbrugets fortælling om dets livsvigtige og evige betydning for Danmark? Vi spørger boligminister Kaare Dybvad, der især har fokus på det Danmark, der ligger uden for byerne.

Og nu vi taler om det, der dyrkes på markerne. Hvedekorn – det litterære tidsskrift – fylder 100 år. Det skal fejres, og det gør vi i selskab med digteren Mette Moestrup, der debuterede i lige netop Hvedekorn.

Udsendelsen er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen og Anna Norup Lindblad.

 

Side