Sverige. Islamistisk kampagne anklager den svenske stat for at kidnappe børn.

Antisvensk kampagne

Den onde, svenske stat kidnapper systematisk børn fra muslimske flygtningefamilier. Dette budskab er gennem halvanden måned blevet spredt af youtubere og bloggere med tilknytning til radikal islam i Mellemøsten.

Siden slutningen af december har Myndigheten för Pskylogiskt Försvar (MPF) registreret over 20 konstruerede klip med grædende børn.

»Hensigten er at skabe polarisering. Det er en påhittet fortælling om, at den svenske stat behandler en bestemt befolkningsgruppe dårligt,« siger Mikael Tofvesson, operativ chef i MPF, til Svenska Dagbladet.

Kampagnen udspringer tilsyneladende af enkeltsager om tvangsfjernede børn. Men over for Expressen kalder Tofvesson kampagnen »et koordineret angreb«, som er blevet forstærket af religiøse autoriteter og influencere i Mellemøsten. Blandt reaktionerne på nettet ses terrortrusler og opfordringer til at nedbrænde svenske socialkontorer.

Mandag demonstrerede omkring 100 personer ved Riksdagen i Stockholm med budskaber som: »Hold op med at kidnappe vore børn.« Demonstrationen blev blandt andet omtalt af nyhedskanalen Al Jazeera med base i Qatar.

Ifølge Expressen støttes kampagnen i Sverige af kredsen omkring en rabiat imam, Abo Raad, som er udvisningsdømt, efter at han blev kategoriseret som en trussel mod det svenske samfund. Udvisningen af Raad, hans søn og fire andre imamer er ikke gennemført, da de svenske myndigheder har vurderet, at de seks personer vil være i livsfare i hjemlandet Irak.jjak