Avistid. Helvedets forgård, sådan omtales lejrene Al Hol og Al Roj i det nordlige Syrien. I dem sidder danske børn, og lige nu forhandles der om, hvorvidt de skal hentes hjem. Lyt med og forstå hele problematikken.

Specialpodcast om de danske børn i Syrien

Spørgsmålet om de danske børn i Syrien er blevet et af de helt store politiske sager. Det er sket efter, at Ekstra Bladet har afsløret, at Forsvarets Efterretningstjeneste angiveligt skulle have givet regeringen oplysninger om, at IS havde planer om at rekruttere børnesoldater fra lejrene.

Samtidig afviste justitsminister Nick Hækkerup at følge de anbefalinger, der er kommet fra PETs seneste trusselsvurdering om, at børnene ikke i øjeblikket udgør nogen trussel, men at der  kan være en fare for at børnene i lejrene bliver mere radikaliserede,  jo længere tid de sidder der.

Alligevel står regeringen urokkeligt fast: Forældrene har vendt Danmark ryggen – ergo er de danske børn i de syriske lejre ikke længere Danmarks ansvar.

Men de seneste dage er presset på regeringen alligevel blevet så stort, at Mette Frederiksen har set sig nødsaget til at mødes med regeringens støttepartier for at lette presset på udenrigsminister Jeppe Kofod.

Avistid i denne uge handler om de danske børn i Syrien.

Programmet er tilrettelagt og produceret af Karen Sigrid Jacobsen og Cecilie Blomquist Jørgensen.

Læs også, hvordan flere europæiske lande uden held har forsøgt at hente børn hjem fra lejrene.