Jurnalister billede

Birgit Nissen Pedersen

er producer og video-journalist uddannet ved Manchester University i film- og medievidenskab. Har arbejdet en årrække på DR som producer og tilrettelægger på en lang række formater som Smagsdommerne, Deadline, Kunstquiz, Deadline 2.sektion samt reportageserier for Deadline. Har også instrueret dokumentarfilmene »Den Guddommelige Brugsanvisning« (2001) for filminstituttet, »På Guds Parti« (2006), en roadmovie for DR2 i hælene på Martin Krasnik i konfrontation med islamistiske meningsdannere i Mellemøsten, samt »Den Gode Vækst« (2013), om økonomi og fordelingspolitik i et globalt perspektiv for Ulandssekretariatet.
Avistid. Claus Meyer og Per Kølster har en ambitiøs vision for dansk landbrug. Kokken og økologen vil have os til at genfinde ærter og bønner og slippe koen fri.

Klar ærterne, red koen!

I løbet af en generation er vores kødforbrug vokset så hurtigt, at naturen ikke kan følge med. Kokken Claus Meyer og formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, vil tilbage til fortiden for at redde fremtiden. Vi har nemlig før stået på en brændende platform og ændret vores syn på natur og kost meget hurtigt.

I ugens Avistid får vi besøg af Meyer og Kølster, der i sidste uge lancerede et manifest om fremtidens fødevareproduktion.

De vil have husdyrene ud af overfyldte stalde og tilbage til naturen. Og de vil have os til at genfinde vores stolte traditioner for at spise ærter og bønner. Sådan kan vi skrue ned for mængden af afgrøder, der produceres til dyrefoder, og få bælgfrugterne tilbage på marker og spiseborde.

Hør samtalen med de to og få som bonus opskriften på Claus Meyers persillerodssuppe.

 

Avistid er produceret og tilrettelagt af Birgit Nissen Pedersen og Cecilie Blomquist.

Side