Jurnalister billede

Birgit Nissen Pedersen

er producer og video-journalist uddannet ved Manchester University i film- og medievidenskab. Har arbejdet en årrække på DR som producer og tilrettelægger på en lang række formater som Smagsdommerne, Deadline, Kunstquiz, Deadline 2.sektion samt reportageserier for Deadline. Har også instrueret dokumentarfilmene »Den Guddommelige Brugsanvisning« (2001) for filminstituttet, »På Guds Parti« (2006), en roadmovie for DR2 i hælene på Martin Krasnik i konfrontation med islamistiske meningsdannere i Mellemøsten, samt »Den Gode Vækst« (2013), om økonomi og fordelingspolitik i et globalt perspektiv for Ulandssekretariatet.
Podcast. Martin Krasnik og Lone Frank i samtale om depression. Også deres egen.

Depression, dementorer og sorte huller

 

Både Lone Frank og Martin Krasnik har været ramt af depression. I denne uges Avistid mødes de i studiet til en samtale om deres oplevelser og forsøger sammen at sætte ord på en tilstand, der er ekstremt svær at forklare for andre.

»En dementor sugede al livsglæde ud af mig. Først skete det en gang i mellem, så oftere. Til sidst måtte jeg erkende, at jeg havde fået en depression,« siger Martin Krasnik. Det er efterhånden mange år siden, at han var ramt af depressionen, men følelsen er ikke glemt.

»Jeg ville ikke ønske det for min værste fjende,« siger han til Lone Frank.

Det er svært at beskrive, så det virkelig siger noget om den subjektive følelse, fortæller Lone Frank, der for nylig oplevede at blive ramt af depression igen. Hun skulle til at lave en podcastserie om en hjernesamling. »Og så falder jeg ned i et hul,« siger Lone Frank.

»Jeg står op om morgenen og har ikke lyst til noget som helst. Der er en livslede og mangel på lyst til noget som helst.«

Hør ugens Avistid. Med Martin Krasnik og Lone Frank.

Avistid er produceret og tilrettelagt af Birgit Nissen Pedersen og Marie Louise Vesthardt.

 

Hør også podcastserien:

Lone Frank og de titusinde sjæle

- en kalejdoskopisk og personlig dokumentar om forbindelsen mellem hjernen og det menneske, vi er.