Serveret. Tonkatsu er ikke så kendt herhjemme, men japanerne er helt tossede med en friturestegt, paneret kotelet.

Tonkatsu

På grund af coronakrisen har jeg snart ventet i to år på at indfri et løfte, jeg højt og helligt har givet min søn: en rejse til Tokyo. Vi skal gå på opdagelse i de endeløse arkadehaller, udforske deres animé-scene, besøge det nyåbende Super Mario-land, måske overvære en baseballkamp og med garanti se deres nye kæmperobot, Gundam, der er over 18 meter høj, vejer 25 tons og kan bevæge sig.

Vi skal naturligvis også udforske den fantastiske japanske madscene. Jeg er vild med ramen, mens min søn elsker running sushi. Japanere er i øvrigt fantastiske til at kombinere mad med underholdning, så måske tager vi også et smut forbi restauranten, hvor ens måltid serveres på et modeltog, der kører forbi ens bord. Eller restauranten med et stort bassin i midten, hvor man selv kan fange den fisk, man gerne vil have tilberedt. Uanset hvad kommer vi ikke til at kede os. Det er helt sikkert.

svil
(f. 1981) er journalist og kommentator. Han er uddannet i statskundskab ved Københavns Universitet. Villemoes' primære interesseområder er politik og samfund, religion, integration og kulturkampe. Han har skrevet for Weekendavisen siden 2011.

Andre læser også