Serveret. Nu skal De, kære læser, involveres i den vitaminindsprøjtning, mit køkken har fået.

Hjemmelavet takeaway

Det er sjældent, jeg bestiller mad udefra. Mest fordi jeg som regel synes, det er sjovest at lave maden selv, og anskuer mit køkkenarbejde som en hobby snarere end en pligt. Desuden er der, hvor jeg bor, ikke nogen takeawaymuligheder, der frister.

Eller faktisk burde ovenstående skrives i datid. For der er sket noget. For nylig åbnede der i mit nabolag nemlig en butik med hjemmelavet libanesisk mad, som har en magnetisk effekt på mig. Indehaveren laver alt fra bunden i sit lille køkken og har sine voksne børn som medhjælpere. »Mor!« råber de fra deres position bag disken bagud i retning af køkkenet: »Har vi flere kafta tilbage?« Mere autentisk kan det næsten ikke blive. Og det, der foregår i den lille libanesiske butik, er en dejlig modgift for sådan en som mig, der er kørt sur i gennemkonceptualiserede forretninger, hvor alt er sat på formler og står snorlige.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også