Serveret. Sådan undgår man, at falaflerne falder fra hinanden i olien.

Falafler

Engang for længe siden, i 00erne, da jeg var studerende, fik jeg den geniale idé at lave mine egne falafler. Jeg fulgte vist ikke en opskrift, men købte blot nogle dåser med kikærter og blandede dem med friske krydderier som koriander og hvidløg. Jeg tænkte, at det da var ligetil. Endnu vidste jeg ikke, at jeg var i gang med at forberede en køkkenoplevelse, der ville have langvarige, negative eftervirkninger – et madlavningstraume, der ville sætte sig som et ar i min sjæl og i mange år frem gøre falafler til et tabuiseret emne i mit køkken.

Jeg smed de første par falafler ned i gryden med friture. Og så skete det: De faldt fra hinanden. 

svil
(f. 1981) er journalist og kommentator. Han er uddannet i statskundskab ved Københavns Universitet. Villemoes' primære interesseområder er politik og samfund, religion, integration og kulturkampe. Han har skrevet for Weekendavisen siden 2011.

Andre læser også