Serveret. Ost på mad skal have smag og kraft, ellers er det jo bare unødig kaloriestaffage. Det ved man i Frankrig, hvor ost opfattes som mælkens spring mod udødeligheden.

En pocheret klassiker

Den britiske forfatter G.K. Chesterton – manden bag utrolig mange af vore dages mest legendariske aforismer – konstaterede engang overraskende koncist, at »digterne altid har været sælsomt tavse omkring emnet ost«.

I grunden er det dog slet ikke så overraskende – i hvert fald ikke i Danmark. For meget af den ost, man kan købe i almindelige supermarkeder, er kun marginalt mere ophidsende end at stikke tungen ud af vinduet.

asmu
(f. 1970) er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og Institut d'Études Politiques d'Aix-en-Provence. Aske er korrespondent i Frankrig, men skriver også om sikkerhedspolitik, europæiske forhold og økonomi, samt sprog, litteratur, kunst, kulturhistorie, mad og (natur)vin. Han har skrevet og bidraget til flere bøger heriblandt Kernevåben i knibe (1998), Turen går til EU (2001), Turen går til Paris (2009), Den rystede Republik - hvad i alverden er der galt med Frankrig? (2020) og Oh La La - Hvorfor er de så franske i Frankrig? (2022).

Andre læser også