Serveret. Fold gyozadej til en lille buttet dragekrop. 

Dumplings for dummies

Til jul lå der under vores træ en ret stor, men utrolig let pakke. Af manilamærket fremgik det, at gaven var til mig fra mine døtre. Det var ikke muligt for mig at regne ud, hvad denne cylinderformede letvægter af en pakke indeholdt. Og jeg blev ikke meget klogere, efter gavepapiret blev fjernet. Nok genkendte jeg bambusaggregatet fra diverse asiatiske supermarkeder, men jeg havde ingen idé om, hvad den skulle bruges til.

Det viste sig at være en horisontudvider. Mine børn havde ikke noget direkte at udsætte på min madlavning som sådan, sagde de – de mente bare, den var lidt fastlåst i middelhavsregionen. Som et forsøg på at orientere mine kulinariske udfoldelser i østlig retning havde de altså købt en dumplingdamper til mig: et lille tårn i bambus i to etager til at sætte oven på en gryde med kogende vand og med låg til at holde dampen inde.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også