Flaskepost. I 500 år var den lille fede fisk en stærk kilde til velstand og vitaminer. Hvorfor ikke spise sild i stedet for okse og flæsk?

Fastefisk

DET ER forår, det er sildetid. Det er nu, vi smovser i marineret, stegt, tomat-, senneps- og kryddersild. Med løg og kapers og æg, måske kartofler og karse.

Det begynder i påsken, og det er faktisk i netop disse måneder, fra overgangen mellem marts og april og ind i maj, at de blanke fisk ankommer til de danske farvande i de største træk.

tine
(f. 1957) er journalist og tidligere redaktør af videnskabssektionen Ideer. SamBas fra RUC, journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, Europæiske Kulturstudier ved Aarhus Universitet. Tine har skrevet “Vandets stille hvisken - en fortælling om ilt og brint, om os og livet”, Grønningen 1, 2022, og “Til tjeneste – dengang i 70erne”, Gyldendal, 2006.

Andre læser også