Balance. Restauratør Philip Skovgaard har sans for at skabe uprætentiøse og fashionable italienske restauranter. Bar Amore ligger ved den kreative klasses sidste bastion og serverer syditaliensk mad, men er stedet skarpt nok til klientellet under fashion week?

Skal man spise på Bar Amore til fashion week?

Københavns opstigen som gastronomisk hovedstad bliver tilskrevet foregangsmænd som Redzèpi og Rasmus Kofoed, tilrejsende foodies har hørt, at det evigt ekspanderende mellemlag er fuld af perlerestauranter, og jeg har personligt hyldet restaurantgruppen Sovino Brands for at hæve byens restaurantdesign til internationalt niveau, men restauratør Philip Skovgaard bliver sjældent fremhævet, selvom han har skabt det ene internationalt appellerende sted efter det andet.

Det begyndte med lille krøllede Bevi Bevi på Vesterbro for ti år siden, siden gik han op i format med Mangia, og jeg husker tydeligt, hvor opløftet jeg blev, da jeg besøgte restauranten første gang, for midt i vrimlen af forstemmende ensartede steder med wegnerstole og anden migrænefremkaldende dansk design var nu et italiensk spisested, som ikke ville imitere Lady og Vagabonden, med høje hvide vægge og fortællende mørkt træ; en stil, jeg havde set og beundret i Veneto, og måske er Skovgaards force, at han som barn boede i Italien og blev en lille verdensborger, i alle fald er hans gæster ofte lige dele københavnere og udefrakommende.

mail
(f. 1963) er forfatter og journalist blandt meget andet. I en årrække vært i interview- og madprogrammet 'Bearnaise er dyrenes konge' på Radio24syv, der nu sendes på mediet Euroman. Madanmelder og skribent på Weekendavisen. Instagram: www.instagram.com/martinkongstad/

Andre læser også