Serveret. Små vandbakkelser er et godt alternativ til den, der ikke orker hele den fuldfede fastelavnsbolle.
Profiteroles
Det kan godt være, at den danske nation ikke kan lave patroner og granater, dokumentarfilm eller grøn omstilling, men vi er virkelig gode til flødeskumsfyldte fastelavnsboller. År for år opper vore konditorer deres game – vildere bliver bollerne, mere intrikate og farverige, nogle ligner ligefrem de abstrakte skulpturer, man rejser i det offentlige rum for at hædre oversete kvindelige genier. Senest har en fastelavnsbolle fra Noma bragt madanmelderen Søren Frank fra Berlingske i en form for ekstase. Denne bolle var hindbærdrysset og kastanjecremefyldt, og blev solgt i et begrænset opbag, fordi den reelt var et stykke samtidskunst.
Sideløbende med bagernes våbenkapløb er der også opstået en tradition for at pibe over, at fastelavnsboller er så dyre. På sociale medier deler folk deres forargelse over at skulle betale 50-60 kroner for en kage – det er prisen, hvis man vil købe fastelavnsboller hos de bedre bagerier i landets større byer.
Del: