Serveret. Små vandbakkelser er et godt alternativ til den, der ikke orker hele den fuldfede fastelavnsbolle.
Profiteroles
Velkommen til Serveret: Weekendavisens ugentlige madklumme, hvor avisens skribenter går i køkkenet og afprøver både udbredte og oversete råvarer, finpudser nedarvede opskrifter og kvalitetstjekker tidens virale livretter.
Det kan godt være, at den danske nation ikke kan lave patroner og granater, dokumentarfilm eller grøn omstilling, men vi er virkelig gode til flødeskumsfyldte fastelavnsboller. År for år opper vore konditorer deres game – vildere bliver bollerne, mere intrikate og farverige, nogle ligner ligefrem de abstrakte skulpturer, man rejser i det offentlige rum for at hædre oversete kvindelige genier. Senest har en fastelavnsbolle fra Noma bragt madanmelderen Søren Frank fra Berlingske i en form for ekstase. Denne bolle var hindbærdrysset og kastanjecremefyldt, og blev solgt i et begrænset opbag, fordi den reelt var et stykke samtidskunst.
Del:



