Still going strong. Det er præcis 100 år siden, Hemingway tog til Paris for at blive forfatter. Han brugte byens cafeer som skriveværksteder, og mange af hans yndlingssteder findes endnu.
Papas Paris
Vandet står i en tyk stråle ned fra markisen til restauranten, da vi haster i ly på Closerie des Lilas, et af Ernest Hemingways stamsteder på Boulevard du Montparnasse. Det er ved at være sent på aftenen, men styrtregnen nødvendiggør en sidste drink. »Velkommen til,« siger en velklædt tjener, der står ved indgangen sammen med ham, der har åbnet skaldyr hele aftenen: »Skal De ikke have de sidste søpindsvin?« De ser store og rognfyldte ud, så jeg siger ja tak uden at tøve, selv om vi egentlig har spist. Døren åbnes med et varmt pust, og vi bliver anvist en plads i baren.
Closerie des Lilas var en af de mest behagelige cafeer i hele Paris, skriver Hemingway i tilbageblikket på tiden i den franske hovedstad i bogen Der er ingen ende på Paris. Han boede rundt om hjørnet fra Closerie des Lilas. Kun 200 skridt væk, når man tager nogle lange, hurtige af dem gennem regnen. Jeg forestiller mig Hemingway i samme hast. Enten optændt af skrivelyst eller på jagt efter en drink. Begge dele stærke drivkræfter for forfatteren.
Del: