Smag & behag. Erik Steffensen spiser og drikker sig gennem Paris.
På en fortovsrestaurant
Man kan ikke undgå at høre danske stemmer på gaden i Le Marais i Paris – især når man opholder sig i kvarteret en fuldfed måned. Der shoppes og hygges på kryds og tværs, og efter nogle uger er det helt hjemmevant at høre dansk venindesnak iblandet det franske og engelske på gader og i cafeer. Coronapasset er obligatorisk at fremvise, og det er intet problem i den franske hovedstad, hvor institutionerne også er gode til at håndtere covid-19-situationen uden brok. Det eneste problem er de stopfulde offentlige pladser, metroen og regionaltog. Safe spaces er og bliver kulturinstitutionerne og restauranterne, og hurra for det.
For dem, der ikke allerede har opdaget det, kan man med fordel begynde dagen på Rue de Bretagne med en croissant og kaffe på Café Progrès eller Café La Mairie. Står man sent op, er Café Sancerre et godt valg til en lille omelet og et glas rød eller hvid – Sancerre – mens man ser parkens træer overfor forvandles i alle efterårets farver. Spiser man varm mad midt på dagen, er Café des Musées på Rue de Turenne et must med specialiteten Boeuf Bourguignon, kogt i fem timer og perfekt tilberedt af stedets nye japanske kok Daisuke Kikuchi. Menuen kan også indtages om aftenen, blot skifter vinkortet fra den lette og gode bourgogne eller beaujolais til de dybere chateauneuf-du-pape og bordeauxer.
Del: