Breaking bær. Det danske jordbær smager ikke længere af sommer, barndom og lyse juniaftener. Hvor er den gode smag blevet af?

På sporet af det tabte jordbær

»Vi er danske jordbær,« står der på de karakteristiske papbakker fulde af røde frugter, som står linet flot op ved Torvehallerne i København. To japanske damer tager closeups af scenariet og viser smilende hinanden deres skærme, inden de går videre ned mellem staderne.

Hvis man skulle præsentere en udlænding for essensen af Danmark, ville mange nok gribe til netop jordbærret. Jordbærret er danskernes stolthed – mere raffineret end smørrebrød og frikadeller, mere elegant end rugbrød og sødere end de nye kartofler. 

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også