Serveret. Den er ikke lige sådan at sælge: vegetarisk jul. Så må man bare være uimodståelig.
Overflødighedsknold
Velkommen til Serveret: Weekendavisens ugentlige madklumme, hvor avisens skribenter går i køkkenet og afprøver både udbredte og oversete råvarer, finpudser nedarvede opskrifter og kvalitetstjekker tidens virale livretter.
Jeg ville ønske, at jeg kunne præsentere en flot, idealistisk grund til at kaste sig ud i vegetarisk julemad – Madkulturen har for eksempel for nylig offentliggjort en rapport om, at vi spiser lige så meget kød som for ti år siden, og hvad ligner det ærligt talt? – men sandheden er, at det er 100 procent ansporet af min redaktør, der foreslog temaer til årets julemadklummer, hvor et af dem lød: Vegetarisk jul (tør vi?). Og hvis det på nogen måde antydes, at her skal noget vovet turdes, så tilsiger min personlighedspsykologi mig, at jeg skal gøre det.
Del:



