Uge 29. I de seneste 20 år har pengene hobet sig op i Tisvilde, men besynderligt nok har byen ikke haft en erklæret gourmetrestaurant, før von Edel meldte sig i efteråret.

Kan von Edel begå sig i Tisvildeleje?

Mine venner overtog Tisvilde Bio-Bistro for 30 år siden og fik et chok over, hvor mådeholdne de fastboende var. Mesterkokken Søren Sovs lavede udsøgt fransk mad til yderst medgørlige priser, men man bestilte hellere dagens ret til 85 kroner, og hvis bølgerne gik højt et glas husets rødvin, oftest en kande vederlagsfrit Tisvilde-vand, og det kunne mine venner ikke leve af.

Siden blev byen gradvis mere fashionabel, huspriserne steg i rasende fart, og bilparken gik fra Peugeot til Range Rover, fordi det nye publikum ikke kendte loven om, at pral med penge er forbudt i Tisvilde og straffes med negligering og kolde skuldre på loppemarkedspladsen. Men trods denne tilførsel af kapital har der aldrig været basis for en gourmetrestaurant, og det af flere årsager:

mail
(f. 1963) er forfatter og journalist blandt meget andet. I en årrække vært i interview- og madprogrammet 'Bearnaise er dyrenes konge' på Radio24syv, der nu sendes på mediet Euroman. Madanmelder og skribent på Weekendavisen. Instagram: www.instagram.com/martinkongstad/

Andre læser også