Serveret. Nybyggernes beskedne ost går sin sejrsgang i nye forklædninger.
Hypet hytteost
For mig har hytteost altid haft et kedeligt image. En lidt fodformet spise, jeg udelukkende har brugt som fyld i tærter. Det er svært at forklare, hvorfra min irrationelle forbeholdenhed stammer. Måske fordi det lidt ligner mælk, der er blevet for gammel. Det kan også være, fordi ordet hytte leder tanken hen på rødkindede norske langrendsløbere, der også har myseost i køleskabet – en ost, som virkelig er en acquired taste, hvis man spørger mig. Og prøver man med ordet cottage cheese, tænker jeg på England og det britiske køkken, som grundlæggeren af det moderne franske køkken, Auguste Escoffier, frygtede så meget, at han aldrig lærte sig engelsk. Heller ikke selvom han boede i England i sammenlagt næsten 30 år. Han var bange for, at hvis han lærte sproget, ville det få katastrofal indflydelse på hans kogekunst.
Ikke ligefrem en positiv kulinarisk associationsrække.
Del: