Serveret. Kan man virkelig bare blende sin sunde mad, eller må man bide i det sure æble og tygge den?

Den grønne grød

Denne madklumme gør sig ikke i lange overskrifter, men ellers ville jeg have skrevet sådan her: »Jeg testede tarmforsker Oluf Borbyes klamme grønne grød på mig selv og mine børn. Her er, hvad vi lærte.«

Den grønne grød – professor Oluf Borbye Pedersens tarmfloraforbedrende morgenmåltid – er i færd med at opnå legendarisk status. I årenes løb er dette tyktflydende grønsagsblæver dukket op i forskellige medier, men efter at grødens opfinder i sommer i podcasten Genstart fortalte om tarmbakteriernes enorme betydning for helbredet, har grøden vist nærmest flydt overalt.

chzi
(f. 1977) skriver om samfund, debat og kulturliv, tegner »Hvad siger De?« samt avisstriben B’læst og er desuden stedfortrædende redaktør af kultursektionen. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet og tidligere chefredaktør på dette universitets avis. I 2025 udkom en bog med B’læst-striber. Zieler har modtaget Pingprisen for sit arbejde som bladtegner.

Andre læser også