Stram kogekurs. De overbevisende usnobbede bornholmergastronomer fra restaurant Kadeau serverer velkuraterede mundfulde i verdensklasse.

Hvad ville Karl Stegger have syntes om muslinge­lakrids?

Da jeg gennemgik mine fem år gamle noter fra første besøg på Kadeau, slog det mig, at retterne skreg på folkekomedie. Hvad ville Karl Stegger have syntes om vissen havesyre? Hvordan havde Lily Broberg forholdt sig til dehydreret gul bede i muslingestøv? Jeg anmeldte for Radio24syv dengang og havde Børsens noble anmelder Ole Troelsø som gæst. Jeg spurgte, hvad han syntes, de manglede for at få den anden michelinstjerne, og han tog en kniv op og pegede på et fingeraftryk, som tjeneren havde afsat på skæftet: handsker. Det kommer ikke til at ske.

Der er stadig en afvæbnende uskyld, noget tirsdag i håndboldhallen, over vennerne fra Bornholm, som lavede ambitiøs bornholmerrestaurant mod alle odds (2007), blev alles darling, åbnede filial i København (2011) og fik en michelinstjerne ud af det blå.

mail
(f. 1963) er forfatter og journalist blandt meget andet. I en årrække vært i interview- og madprogrammet 'Bearnaise er dyrenes konge' på Radio24syv, der nu sendes på mediet Euroman. Madanmelder og skribent på Weekendavisen. Instagram: www.instagram.com/martinkongstad/

Andre læser også