Serveret. Kom ind i kampen og lav dansk mad i sæson.
Grønkålssvada
Så er det blevet 2022, og tiden er inde til nytårsforsætter. Et, vi alle kan blive enige om, er at passe bedre på miljøet.
En af de største kilder til forurening er vores forbrug af fødevarer og behandling af dem. Allerværst er madspild. Vi smider 36 procent af al indkøbt mad ud uspist. Det vil sige mad, som kunne være god og ordentlig mad på middagsbordet. Det er nordisk rekord. Vores forbrugsmønster i privaten står for 13,5 procent af den samlede forurening, og hjemmene og industrierne og restauranterne er altså ikke de største syndere. Meget beskæmmende er det dem (de unge), der kajer mest op, der er de værste syndere. Helt sikkert fordi de ikke kan lave mad, ikke kan kende forskel på en spiselig og en rådden råvare, og fordi de suverænt er den del af befolkningen, der forbruger flest færdigretter og takeaway.
Del:


