Serveret. Fra en opskrift til en anden.
Frk. Dueholms æblekage
Det er ganske normal praksis inden for madens verden at hylde nogen eller noget ved at opkalde en opskrift eller en ret efter dem. I montrerne på det gamle københavnske konditori La Glace kan man eksempelvis finde et helt galleri af berømte personligheder. Der ligger Lise Nørgaard, kong Frederik 10., Carl Nielsen, Karen Blixen, Sarah Bernhardt og mange andre materialiseret i farvestrålende skum, creme, praliné, mandelbunde og så videre.
Sarah Bernhardt som makron iført chokolademousse og -overtræk blev til hos konditor Johannes Steen, der havde forretning på Amagertorv og fandt på kagen som en hommage til den franske skuespillerinde, da hun var på besøg i København i 1911. Også Auguste Escoffier opkaldte flere retter efter Bernhardt – og mange andre notabiliteter i øvrigt. Det er en tradition, andre franske kokke også har praktiseret. Den navnkundige Paul Bocuse opkaldte en suppe med trøfler efter den daværende præsident Valéry Giscard d’Estaing i anledning af, at præsidenten i 1975 personligt gjorde Bocuse til ridder af Æreslegionen: Soupe aux truffes noires VGE – en suppe med et flot dejlåg og sorte trøfler.
Del:



