Havudsigt. Esbjerg er i gang med at genopfinde sig selv og har hyret en brandingstrateg, og nu kan man også få vegetarretter. Martin Kongstad foretog en stikprøve i byens kultur og spiste på byens ældste og nyeste restaurant.

Bakskultur

Fra min balkon på 12. etage kan jeg overskue Esbjergs gamle havn; to store boretårne ligger ved kajen og venter på opgaver, en hundelufter trisser forbi Fakta dernede, og ude på havet er Fanøfærgen eneste skib i sigte.

I det nye område ved Østhavnen ekspanderes ustandseligt (der er over en million kvadratmeter i brug) for at servicere primært vindmølleindustrien, men herinde, hvor fiskerne hørte til (i begyndelsen af 1900-tallet var der 600 fiskere), er ingen aktivitet at se. Man skal ned på havnen for at finde liv. De tre fiskehandlere ligger der stadig, og der er få kunder at slås om. 100 gram stenbiderrogn koster 60 kroner eller lidt under det halve af prisen i København.

mail
(f. 1963) er forfatter og journalist blandt meget andet. I en årrække vært i interview- og madprogrammet 'Bearnaise er dyrenes konge' på Radio24syv, der nu sendes på mediet Euroman. Madanmelder og skribent på Weekendavisen. Instagram: www.instagram.com/martinkongstad/

Andre læser også