Serveret. Kyllingesuppen er hyggelig fortrøstningsmad, der kan få varmen helt ud i kolde finger- og tåspidser.
At koge suppe på barndommen
Det er ikke alle ture ned ad Mindernes Allé – bedre kendt som Memory Lane – der er lige succesfulde. Nogle minder har bare bedst af at blive efterladt i fortiden, badet i et blødt, nostalgisk og ukritisk lys.
Det samme gælder retter fra barndommens køkken. For eksempel tror jeg ikke, jeg nogensinde igen kommer til at lave den ovnret, hvor vi plantede et antal wienerpølser med et snit i toppen i et fad med kartoffelmos. Når vi så satte fadet i den varme ovn, foldede snittet sig ud, og pølserne kom til at ligne en slags palmer i en ørken af bagt mos. En beslægtet servering var »pindsvinemor med unger« – et farsbrød formet som en pindsvinekrop, udstyret med talrige pigge i form af cocktailpølser og omgivet af hasselbackkartofler som »unger«. Mærkeligt nok synes disse retter at være glemt, når man taler om den særlige danske madkultur, vi havde før det nye nordiske køkken.
Del:



