Bærnyt. Man kunne lige så godt spise en vandmand, og det vil kræve 66 styk at opnå det daglige kalorieindtag. Den bør kun spises kold, og alligevel er agurken hottere end nogensinde.

Agurketid

Agurketid er normalt noget med journalister, der ikke ved, hvad de skal skrive om i sommerferien. Men på TikTok kan man godt tale om en slags fornyelse af begrebet. For den lange grønne genstand er gået viralt. Den ældgamle spise, som vi mennesker har dyrket i omtrent 3.000 år og kendt endnu længere, er pludselig blevet et brandvarmt emne på TikTok.

Ikke fordi den er provokerende, som dengang Jakob Martin Strid tegnede Poul Nyrup med en agurk i røven i Politiken. Heller ikke, fordi den sagtens kunne komme med i puljen over ting, der er brat green – denne sommers farve. Hypen skyldes agurkeentusiasten og TikTok-fænomenet Logan Moffitt – eller slet og ret »The Cucumber Guy«. I utallige videoer snitter han agurker på sin mandolin ned i en plasticbøtte, blander med forskellige ingredienser, ryster sammen og spiser larmende de knasende grønne skiver med pinde. »Join the Cucumber Community,« står der på hans TikTok-profil, og det er der foreløbig 5,7 millioner følgere, der har gjort. Flere hundrede tusinde kommer til hver uge i øjeblikket.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også