Det forekommer mig – opvokset på Fyn som barn af en jyde og en københavner og derfor ikke helt fynbo – at der er noget sært ufynsk ved at skrive en bog med titlen Smag på Fyn, hvilket journalisten Signe Ryge og kokken Claus Holm har gjort.

Man skilter ligesom ikke med sin fynskhed på den måde, man har ikke behov for at sælge Fyn til folk uden for øen. At Fyn er det bedste sted på jorden, eksisterer der blot en tavs enighed om. Jovist, ens sjæl sætter i et langstrakt og lavmælt jaaaaa, når man møder en anden fynbo, men man siger det ikke højt, ikke engang til ham eller hende. Det er ikke som jyderne og deres oppulente lokalpatriotisme. Denne pinlige og konstante opvisning i usikkerhed, evig og altid dette behov for at konkurrere med hovedstaden, nej, sådan er vi fynboer ikke. Ej heller minder vi om københavnere eller nordsjællændere, tilsyneladende kun bundet sammen af kapital.