Ugens ord. Man siger jo, at man er, hvad man spiser. Hvad betyder det så for en skribent som denne, en muslim, der godt kan lide at sætte tænderne i en flæskestegssandwich?

Gris

GRIS [ˈgʁiˀs] er et substantiv, der først og fremmest anvendes om det klovdyr, vi alle kender, med trynen, den krøllede hale (som faktisk kun tamsvinet har) og den tykke krop monteret på korte ben. Egentlig et okay nuttet dyr. I hvert fald indtil det begynder at skrige. Et menneske kan også være en gris, og her bliver man altså heller ikke populær af at skrige som en stukken gris. Til gengæld vil man gerne være en praktisk gris; den type, der som antydet har styr på de praktiske sager, og som er vennegruppens garant for, at den planlagte fest rent faktisk bliver til noget.

Festens gamle gris har man dog næppe lyst til at være. Måske kan man endda skide grønne grise ved tanken om at ende som en sådan. Det er vigtigt, at man er den rigtige type gris.

smkl
(f. 1992) skriver om samfund og kultur med særlig interesse for Mellemøsten. Han er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Weekendavisen. Han er desuden cand. mag. i interreligiøse islamstudier fra Det Teologiske Fakultet (KU).

Andre læser også