Podcast. Jagten på en forklaring på kærlighed har åbnet Lone Franks øjne for forbundetheden med andre mennesker.

All you need is love

All you need is love

iden oktober har Lone Frank jagtet den videnskabelige forklaring på kærlighed. Hun har talt med hjerneforskere, udviklingspsykologer, sociologer og antropologer i podcasten »Ingen elsker Lone Frank«.

Hun har også gjort sig en erkendelse: Det er umuligt for hende at leve uden kærlighed! Hun er, ligesom alle andre, dybt afhængig af at føle sig forbundet med andre mennesker.

Menneskets fundamentale behov for forbundethed har både Lone Frank og videnskaben haft tendens til at overse. I stedet har hun haft fokus på den personlige præstation og individuelle frihed.

I podcastens femte og sidste afsnit forsøger Lone Frank derfor at finde svar på, hvad den erkendelse skal betyde for hendes liv.

Kan hun opgive kampen for personlig uafhængighed og i stedet søge efter kærlighed?

Kan hun blive bedre til at række ud efter andre mennesker, og hvad vil det betyde for hendes liv?

 

Ingen elsker Lone Frank

Da Lone Franks kæreste døde for fire år siden, opdagede hun pludselig, at der ikke længere var nogen, som elskede hende. Hun havde hverken kæreste, børn, nær familie eller tætte venner. Men hvorfor er kærlighed så vigtig for mennesket, og kan hun selv leve uden? Lone Frank søger i en podcast på fem episoder efter den videnskabelige forklaring på kærligheden – alle fem afsnit er nu udkommet:

 

Læs også Lone Franks essay om kærlighed: »Elsker, elsker ikke«

 

Episode 1: Kan jeg leve uden kærlighed?

Lone Frank opsøger den førende kærlighedsforsker Anna Machin ved University of Oxford for at få klarlagt kærlighedens biokemi og får et svar, som hun egentlig ikke ønsker at høre.

Episode 2: Hvordan grundlægges kærlighedsevnen?

Hvad betyder vores barndom for vores evne til at elske? Lone Frank opsøger psykolog Mette Væver for at høre om kærlighedens betydning for børns udvikling og spekulerer på, om hun egentlig er blevet elsket for meget af sin far.

Episode 3: Er det kun i Vesten, at man bliver forelsket?

Lone Franks største forelskelse var ikke hendes afdøde kæreste, men en ældre islandsk mand, som knuste hendes hjerte. Alligevel er hun blevet ved med at håbe på den næste, store forelskelse. Måske er hun offer for en kulturel konstruktion.

Episode 4: Elsker man sine venner?

Lone Frank er i tvivl om, hvorvidt hun overhovedet elsker sine venner, men hun må samtidig erkende, at hun har brug for dem i sit liv.

Episode 5: All you need is love

Jagten på en forklaring på kærlighed har åbnet Lone Franks øjne for forbundetheden med andre mennesker. Kan hun blive bedre til at række ud efter andre mennesker, og hvad vil det betyde for hendes liv?

Lyt til »Ingen elsker Lone Frank« på weekendavisen.dk/podcast – eller hvor De ellers lytter til podcasts.

Side 17