Mykofili. Blå østershat, koralpigsvamp og pindsvinepigsvamp. Produktionen af svampe vil kunne skaffe mad til to gange Jordens befolkning med minimale miljøpåvirkninger. Samtidig er der store gastronomiske glæder i vente.

Svampeliv

Jeg følte, jeg var på jagt efter guld,« lyder det fra Kyle Cometta, som viser rundt på sin svampefarm i en kold kælder i Københavns Nordvest-kvarter. Det var dengang, han lige var kommet til Danmark og gik rundt ude i skoven og fouragerede, mens han ventede på at få sin opholdstilladelse:

»Jeg led ellers som mange andre californiere af mykofobi,« fortæller han. Men så tog hans danske svigerforældre ham med i Nordskoven ved Kulhuse og lærte ham at finde rørhatte:

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også