Simre. Jeg laver aldrig risotto, tomatcoulis, bolognese eller en sammenkogt ret uden vin i.

Stop spild af vin

Jeg er barn af en generation, hvor man skulle spise op, og vi sang med på Nannas »Afrika«-sang i radioen og vidste, man var heldig, at der overhovedet var noget at spise op. Sådan er goderne stadig ulige fordelt. Mens visse steder på kloden mangler fødevarer, så kasserer vi uhyggelige mængder mad i den vestlige verden – også her i Danmark, hvor vi smider 700.000 tons mad ud om året.

Netop dét var på dagsordenen, da jeg deltog i en stop spild af mad-middag på Den Franske Ambassade i slutningen af september. Ambassaden var den aften fuld af engagerede mennesker fra forskellige fag og brancher. Guillaume Garot, der i sin tid under præsident François Hollande var primus motor på den første lov i verden, som forbyder udsmidning af mad, gjorde stort indtryk. Han holdt en rigtig brandtale med masser af dybfølt indignation og smittende entusiasme.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også