Simre. Jeg laver aldrig risotto, tomatcoulis, bolognese eller en sammenkogt ret uden vin i.
Stop spild af vin
Jeg er barn af en generation, hvor man skulle spise op, og vi sang med på Nannas »Afrika«-sang i radioen og vidste, man var heldig, at der overhovedet var noget at spise op. Sådan er goderne stadig ulige fordelt. Mens visse steder på kloden mangler fødevarer, så kasserer vi uhyggelige mængder mad i den vestlige verden – også her i Danmark, hvor vi smider 700.000 tons mad ud om året.
Netop dét var på dagsordenen, da jeg deltog i en stop spild af mad-middag på Den Franske Ambassade i slutningen af september. Ambassaden var den aften fuld af engagerede mennesker fra forskellige fag og brancher. Guillaume Garot, der i sin tid under præsident François Hollande var primus motor på den første lov i verden, som forbyder udsmidning af mad, gjorde stort indtryk. Han holdt en rigtig brandtale med masser af dybfølt indignation og smittende entusiasme.
Del: