Serveret. Fyld forrådskammeret op med henkogte grøntsager og frugter.

Sommer på glas

Når jeg er på ferie i Sydfrankrig, går min løberute forbi en ven af familien, en 80-årig mand, der i sin tid hjalp med murerarbejdet i vores hus. Han er altid i sin have og hilser opmuntrende med et »bon courage«. En dag inviterede han mig ind, for at jeg kunne se hans udekøkken, der viste sig at være et stort rum bygget ind i klippen, med åben pejs og store skydedøre ud til den frodige køkkenhave. Jeg husker stadig følelsen af uklædelig, svimlende misundelse.

Men som bekendt er der slanger i paradis, og jeg spurgte til vildsvinene, som er et stort problem for både haveejere og vinbønder i området. Han lagde et imaginært gevær til skulderen, mens han blinkede skælmsk til mig. Så hentede han et stort patentglas i sit mørke, kølige viktualierum og rakte mig det: »Vildsvineragout. Den spiser mine grøntsager; jeg spiser den.«

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også