Pssst. Vi tog til en forvirrende aften om mad og det ydre rum i Rundetårn.

Smag på solsystemet!

Overskriften for denne aften i Rundetårn er »Smag på solsystemet«, så på vej op ad sneglegangen forsøger jeg at forestille mig, hvordan en mundfuld med Jupiter eller Neptun monstro kommer til at tage sig ud. I programbeskrivelsen er det ikke videre specificeret, hvad aftenen vil byde på, ud over at der er tale om et samarbejde mellem astrofysiker og videnskabsformidler Tina Ibsen og madkunstner Tine Galatius.

Det er sidstnævnte, der tager imod os til aftenens første programpunkt, hvor vi samles øverst oppe på platformen under en i øvrigt stjerneklar himmel. Og hvad er så første ret? Et stjerneskud. Altså noget, der smager af et stjerneskud? Nej. Galatius fortæller, imens hun holder en meteorsten i hånden, at vi skal have en opdateret version af den klassiske smørrebrødsret stjerneskuddet, som Ida Davidsen efter sigende opfandt til lejligheden, da kosmonauten Jurij Gagarin besøgte København i 1962. Her med rejer, lakserogn og blæksprutte, »som jo også i sig selv er lidt spacey«.

Andre læser også