Klimakål. Vi bliver konstant formanet om at spise sæsonens varer. Men hvad betyder det egentlig? Og bør man skamme sig over at spise avocado?

Seks fornøjelige måneder med kål og knolde

Mellem Torvehallernes to stadebygninger er grønt- og frugtkasserne stablet og danner en mosaik af grønt, brunt, rødt og grønt. »Jeg er i sæson,« står der på et skilt, der er plantet i en bunke æbler, efterfulgt af teksten: »Der er gevinster at høste, når du vælger varer i sæson: de er friske og smækfyldte med smag.«

Ved siden af æblerne ligger en stak lokkende gule grapefrugter fra Sydafrika, som får mig til at tænke på de tavler, man tit ser foran vinbarer, hvorpå der står: »It’s wine o’clock somewhere.« Det er jo nemt nok at påstå, at en vare er i sæson, hvis man frit må vælge dens oprindelsesland.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også