Kommentar. Hvor går grænsen for, hvor meget man kan lade sig inspirere af hinanden i madens verden?

Retten til retten

Da restaurantkæden Aamanns i sidste uge annoncerede på Instagram, at den ville »genoplive snitten« – altså toastbrødssandwichen – gik der en mindre shitstorm i den for forretningen, som er kendt for sit smørrebrød. Aamanns viste et smukt foto af seks sandwichvarianter, der lå skåret igennem, så det farverige fyld af blandt andet æggesalat, laks og roastbeef åbenbarede sig. Flot. Men under billedet var kommentarsporet i flammer.

Kommentatorerne i tråden var nemlig enige om, at Aamanns direkte havde kopieret produkterne fra den lille butik Abrikos i Nørregade, der laver økologiske og æstetiske toastbrødssandwich på hjemmebagt brød.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også