Mad. Alle gourmeter var henrykte, da mesterkokken Mikkel Maarbjerg gjorde comeback efter 15 år, og anmelderne skruede sig op i det røde felt. Kan maden på Vie bære hypen?
På anmeldernes yndlingsrestaurant
Mesterkokken Mikkel Maarbjerg stod øverst, da jeg i midten af 10erne researchede til en roman fra de høje gourmetcirkler. Jeg ville skrive om faren ved at nå sine mål og anede, at Maarbjerg kunne bidrage, da han fem år forinden ud af det blå og til alles forbløffelse havde lukket sin tostjernede michelinrestaurant Ensemble.
Vi mødtes i en stemningsfuld kælder på Vesterbro, hvor han og den ligeledes frafaldne topkok Nikolaj Kirk var enige om at bruge deres gastronomiske ekspertise på andet end at køre service: skrive kogebøger, lave tv og udvikle koncepter, og Maarbjerg fortalte, at hans verden under den uhørt succesfulde karriere som gourmetkok var blevet stadig mindre, og at han traf beslutningen om at stoppe som restaurantkok, da han under en konfirmation på Fyn greb sig i at tage for givet, at en smed fra Dalum vidste, hvem Søren Frank var.
Del: