Aktivisme. Er mad først og fremmest forebyggende medicin eller lyst og sanselighed? Verdensberømt tarmforsker og verdensberømt kok diskuterer meningen med at spise.
Mavefornemmelser
En unaturligt varm eftermiddag mødes to supermænd foran et publikum i en københavnsk salon med udsigt over Kongens Have. Først opstigning ad en pragtfuld trappe med bred durchsicht, tykke tæpper og mørke træpaneler mellem bemalede døre fra dengang en enkelt hovedrig familie havde et helt hus til sig selv i Kronprinsessegade, en nobel adresse. Og indenfor i firmaet: sildebensparket, marmorpejs, græsk trekantgavl over dobbeltdørene, kostbart dansk design fra den suveræne tid, unge smukke mennesker, naturvin.
»Are we listening to the gut?« er dagens spørgsmål, stillet af værten, ReD Associates, et funky konsulentfirma med afdelinger her, i Paris og New York. Det lyder lidt anderledes på dansk: »Lytter vi til tarmen?« Og man fornemmer på spørgsmålet, at vi netop ikke lytter. I hvert fald ikke nok. Men det er der, vi skal ind. Ind i tarmen – den sorte boks, der indeholder nyttige hemmeligheder om os og vores helbred – ned i maven, ind i munden til smagsløgene. Vi når også frem til en beskrivelse af, hvordan the stool, afføringen, ideelt bør lugte. Alt foregår på engelsk.
Del:



