Jydesteder. Lad fordommene blomstre, eller gør som Martin Kongstad: Gak ud i byen, og smag Dem til sandheden.
Hvad koster’n?
Begrebet jydesteder dukkede frem af glemslen, da jeg erfarede, at brødrene Koch (Lasse og Michael) fra Aarhus (oprindeligt sønderjyder) åbnede en filial af succeskæden Det Glade Vanvid i indre København; fire retter gourmetmad, aperitif, syv slags vin ad lib, kaffe, avec og sødt til 499 kroner. Jeg bestilte bord, spekulerede over begrebet og præsenterede det for andre københavnere, som alle kviede sig ved dets hovne ladning og indrømmede selv at have det i deres ordforråd.
Jeg gik på Café Dan Turèll som ung; de sorte læderjakker langs baren indeholdt storbydigtere og vilde malere, og Synnøve Søe hang geisha-kalket i hjørnet. En sjælden gang afstak jeg til ZeZe, 80 meter derfra, og det var kystbaneungdom i lyseblåt og polo. Mellem de to steder lå Det Elektriske Hjørne, og der kom man ikke. Tilbudsskiltene over baren larmede, der var småborgerlige plaider i sofaerne, musikken var for poppet, og bartenderne havde forkerte frisurer.
Del: