Crescendo. Engang skulle man kun tage stilling til, om der skulle salt på fritterne, nu er Øster Farimagsgade gourmetdestination. Martin Kongstad fandt en kandidat til årets ret og mindedes bodegasnak.

Fra røget venstrefløj til fermenteret kål

Der var ingen restauranter i Øster Farimagsgade, da Irma-adelen indtog kvarteret i begyndelsen af 1970erne.

Der var slagtere, ismejerier, købmænd, grønthandel, en fiskehandel, Brogaard med cigarer og portvin, men middage spiste man hjemme, bortset fra tirsdage i The-huset, hvor uskyldige børn blev pint til fællesspisning med udkogte grøntsager og brune ris.

mail
(f. 1963) er forfatter og journalist blandt meget andet. I en årrække vært i interview- og madprogrammet 'Bearnaise er dyrenes konge' på Radio24syv, der nu sendes på mediet Euroman. Madanmelder og skribent på Weekendavisen. Instagram: www.instagram.com/martinkongstad/

Andre læser også