Mundlammer. Hot sauces skal helst ikke være for stærke, men fungere som smagsforstærker og ikke bedøvelsesmiddel til tungen.
Fermenteret hot sauce
Jeg har altid været glad for chilier, men har tidligere ikke tænkt videre over forskellene mellem de forskellige sorter. Efter at jeg har fået et drivhus i min kolonihave, er chilier dog blevet lidt af en hobby, og et nyt projekt har tegnet sig i horisonten: Jeg skal til at producere mine egne hot sauces.
Hot sauces er lidt af et vildt Vesten. Der findes utallige varianter derude. Fra lokale mexicanske produkter over klassikeren og moderen til alle hot sauces, tabasco, til de lettere kiksede machovarianter med titler som »Pain 100%« og »Da’ Bomb – Beyond insanity«. Selv har jeg en aversion mod de sidstnævnte, der dyrker smerten ved meget stærk chili som en slags feticheret manddomsprøve. Det bliver en tand for »bro«-agtigt for mig. I det hele taget synes jeg ikke, hot sauces skal være for stærke. Chili fungerer bedst som en smagsforstærker til maden frem for et bedøvelsesmiddel til tungen. Mad smager nu engang bedst, når man kan smage den.
Del: