Serveret. Hvis jeg laver noget sygt eller ondt i køkkenet, er det totalt »lotto«.

Et fråderen måltid

Den Danske Ordbog bliver ajourført et par gange om året. Opdateringen er en blanding af nye ord, ord med nye betydninger og kendte, udbredte ord, som ikke er blevet beskrevet før nu, fordi der simpelthen har været en arbejdspukkel hos Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Det sidste forklarer, hvorfor ord som »ananasjuice«, »frysepizza« og »figenpålæg« først kom med i den seneste opdatering her i november.

Af en eller anden grund fangede opdateringen mine børns opmærksomhed, og de begyndte at spørge om ord fra deres sproglige forråd. Var »fråderen« med, ville de vide? Det var det, defineret som noget, der er meget lækkert eller ser godt ud. Men ikke forkortelsen »fråd«, som de oftere bruger.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også