Haute couture-snold. Dyre lakridser er dansk design og en solid eksportvare. Men er gourmetlakrids også pengene værd?

Det sorte guld

Illustration: Mathias Hoeg

Et glas iskold mælk og en saltlakrids, det var min barndoms favoritkombination – ideelt sødmælk og så en stor, flad sørøvermønt af mærket Super Piratos, helst med et højt tal præget på forsiden. Perfektion.

Men også – eller sådan føltes det, da jeg var ti – en outreret, næsten forbudt idé, sammenlignelig med de dunkle eksperimenter, der fandt sted i klassekammeraters madkasser: leverpostej med remoulade, makrel i tomat med mørk pålægschokolade … man måtte gyse over menneskedyrets depraverede opfindsomhed dengang i spisefrikvarteret.

chzi
(f. 1977) skriver om samfund, debat og kulturliv, tegner »Hvad siger De?« samt avisstriben B’læst og er desuden stedfortrædende redaktør af kultursektionen. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet og tidligere chefredaktør på dette universitets avis. I 2025 udkom en bog med B’læst-striber. Zieler har modtaget Pingprisen for sit arbejde som bladtegner.

Andre læser også