Gastrogenerationskløft. Vil den curlede Generation Y bare have ros for mad, der ingen indsats kræver? Eller simrer der en revolution og en kras samfundskritik i millennialkøkkenerne?

Den dovne køkkenrevolution

På engelsk kan man sige »What's cooking?« og ikke bare spørge til, hvad der er i gryderne, men også, hvad der egentlig er på færde. Sådan har jeg det lidt med tidens køkken. Der foregår noget, og det foregår langsomt. Ikke som i bevægelsen slowfood, der opstod i slutningen af 1980erne og protesterede mod fastfood og den svindende interesse for lokale madtraditioner. Nej, her er vi på et mere personligt plan. En længsel efter manglende indfrielse af ærgerrige ambitioner, lyst til dvaskhed og daseri.

Det kan man studere i de nye kogebøger Den dovne vegetar af Camilla Skov og Easy Peacy af Stine Kirkegaard og Ida Ravn. »Easy peacy« staves egentlig med »s« og betyder »let som en leg«, men med den lille udskiftning af »s« til »c« bebuder titlen, at der er fred, ro og afstresning på færde på bogens sider.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også