Serveret. Med disse hapser er det faktisk lykken at have mange til bords.

De 13 provencalske desserter

Når jeg fortæller mine børn om min egen barndom, synes de, det meste lyder helt skørt. Tænk, at man skulle rejse sig fra sofaen for at slukke for fjernsynet, og at man kun kunne ringe til nogen, der var hjemme. Er det virkelig rigtigt, at jeg afleverede håndskrevne skoleopgaver, og at der kun var noget i tv’et om aftenen? Hvad lavede jeg? spørger de.

Jeg var selvfølgelig sammen med mine venner, men nogle gange tog jeg også bare hjem fra skole og lagde mig i stuen foran bogreolen med et tilfældigt bind af Lademanns Leksikon. Så lå jeg der og læste om fjerne lande, filosofiske retninger og geniale videnskabsfolk i en alfabetisk pærevælling. På et tidspunkt købte min mor og far dog en VHS-afspiller, og mit underholdningsrepertoire blev udvidet med de film, mine forældre havde stående på hylden. De fleste faldt ikke i min smag, dog havde jeg en svaghed for de idealiserende, gnidningsfri filmatiseringer af Marcel Pagnols barndomserindringer Min mors slot og Min fars store dag. Alene lydsiden transporterede mig direkte tilbage til mine sommerferier i Provence: Cikadesang og franske gloser var sød musik i mine frankofile barneører.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også