Madvalg. Kamala Harris skilter gerne med sin glæde ved at spise og lave mad. Men hvorfor skal vi egentlig høre om præsidentkandidatens fornemmelser for gastronomien?

Cooking with Kamala

Vi er vant til at høre hende tale om kvinders rettigheder, våbenlovgivning, indvandring og storpolitik. Men overalt på nettet og sociale medier finder man en helt anden version af Kamala Harris end den stålsatte karrierekvinde med præsidentdrømme: nemlig amatørkokken og madentusiasten Kamala. I hendes YouTube-serie Cooking with Kamala, som hun startede som en del af et kampagneforlæg for fire år siden, kan man se præsidentkandidaten iført forklæde og store smil, når hun går i køkkenet – både hjemme hos sig selv og på besøg hos andre. Der bliver rørt, pisket og hakket, mens snakken går med dagens udvalgte samtalepartner om blandt andet traditioner, opskrifter, fødevarepolitik og måltidets betydning for fællesskaber.

Det er længe siden, der er blevet lagt nyt materiale ud på kanalen, men Kamala Harris’ interesse for madlavning er bestemt ikke et afsluttet kapitel af den grund. Hun har fortalt, at selv i perioder, hvor hun har rigtig travlt, er det at gå i køkkenet hendes måde at koble af på. Hvor Trump går på golfbanen og træner slag, går hun i køkkenet og laver mad til familie og venner fra bunden.

siwu
Signe Wulff (f. 1979) er cand. mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling og blandt andet forfatter til 'I køkkenet med Karen Blixen'. Signe Wulff er især optaget af alt, der rører sig i den kulinariske verden og skriver til kultursektionen om mad, vin, og de oplevelser, gastronomien bringer med sig.

Andre læser også